Video: jouw bezoek aan het Depot
Zo ziet jouw bezoek aan het Depot van Museum Boijmans Van Beuningen eruit.
Zonder tijdslot kun je het depot niet bezoeken
Ontdek het depot eenmalig of vaker als een privilege- of vriendenpashouder
Wil jij ook meer Boijmans beleven of geef je een Vriendschap cadeau? Word dan Vriend en word uitgenodigd voor de jaarlijkse Museumpark Vriendendag. Zien we jou of jouw vriend snel in het depot?
Depot Boijmans Van Beuningen is een publieksvriendelijke locatie en acht de toegankelijkheid voor iedereen van groot belang. Hieronder volgt een overzicht van onze voorzieningen voor bezoekers met speciale behoeftes. Hulp nodig tijdens het bezoek? Vraag de medewerkers om informatie of assistentie.
Zo ziet jouw bezoek aan het Depot van Museum Boijmans Van Beuningen eruit.
Met de auto
Er zijn geen invalidenparkeerplaatsen voor de deur. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is in Parkeergarage Museumpark, deze parkeergarage bevindt zich naast het depot. Deze parkeergarage wordt beheerd door de Gemeente Rotterdam. Het Depot is alleen toegankelijk via de Wytemaweg.
Entree via Museumpark 32
3015 CX Rotterdam
Klik hier voor meer informatie.
De parkeergarage heeft meerdere invalidenparkeerplaatsen en er zijn liften. De doorrijhoogte van de garage is 2,10 meter.
Parkeren in Parkeergarage Museumpark is in verband met werkzaamheden beperkt mogelijk. Via deze link vindt u parkeergelegenheid in de directe omgeving van het depot.
Met het openbaar vervoer
Vanaf Tramlijn 7, halte Museumpark, is het 290 meter lopen naar het depot. Vanaf metrolijn A, B of C, halte Eendrachtsplein, is het 350 meter naar het depot.
De straten rondom het depot zijn vanwege de vergroening van het Museumpark opgebroken, maar wel doorgankelijk (Museumpark, Wytemaweg, Jongkindstraat).
De entree van Depot Boijmans Van Beuningen is een draaideur. Voor mensen in een grotere rolstoel of met een hulp- of geleidehond, kan gebruik gemaakt worden van de groepsingang. Deze bevindt zich aan de andere kant van het depot, aan de kant van het evenemententerrein.
Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op het vertoon van een OV-begeleiderskaart gratis één begeleider meenemen. Zelf dienen zij wel een ticket en tijdsslot te boeken. De begeleider hoeft GEEN ticket en ook GEEN tijdsslot te boeken.
Hulp- en geleidehonden zijn van harte welkom in het Depot en in de compartimenten.
Het is niet toegestaan om jassen en tassen mee te nemen in het depot. Na binnenkomst is de garderobe te bereiken via een trap. Er zijn een aantal lockers naast de entree die gereserveerd zijn voor bezoekers die geen gebruik kunnen maken van de trap, meld je hiervoor bij de balie links naast de ingang.
Het Depotgebouw heeft een open karakter met glazen balustrades en vitrines. Hierdoor kunnen mensen problemen ervaren met hoogtevrees en duizeligheid.
Het depot is geheel toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, met een rollator lopen of in een (elektrische) rolstoel zitten. Alle verdiepingen zijn - naast de trap - bereikbaar met de lift en voor heel grote rolstoelen kan in overleg gebruik gemaakt worden van de kunstlift. Neem hiervoor vóór aanvang van jouw bezoek contact op met de afdeling Educatie via educatie@boijmans.nl.
Museum Boijmans Van Beuningen maakt onderscheid tussen Scootmobielen en elektrische rolstoelen. Scootmobielen zijn niet toegestaan in het Museum en het Depot. Er zijn leenrolstoelen beschikbaar voor Bezoekers die slecht ter been zijn. Bezoekers die afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel worden wel toegelaten tot het Museum en het Depot.
In de reguliere lift zijn de knoppen voorzien van braille.
Er bevinden zich geen drempels in het hele depot en alle deuren zijn breed genoeg om met een rolstoel doorheen te kunnen. Met uitzondering van de filmcabines op de tweede verdieping is elke ruimte betreedbaar.
Op de begane grond en op de zesde verdieping bevinden zich een rolstoeltoegankelijke toiletten. In het depot zijn geen verschoningstafels voor volwassenen.
Kinderwagens mogen het depot in, maar niet de depotcompartimenten. Buikdragers zijn toegestaan, rugdragers niet in de depotcompartimenten. Verschoningsplekken voor kinderen zijn aanwezig op de begane grond en op de zesde verdieping.
Tijdens de instaprondleidingen is het mogelijk gebruik te maken van vouwkrukjes, geef dit bij aanvang van de rondleiding graag even aan bij de gids.
Al onze pinautomaten zijn mobiel. Mensen die minder goed ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel krijgen het betaalpunt overhandigd.
In onze speciale programma’s als Ongezien Boijmans en Boijmans in NGT bieden we een programma op maat. Deze kunnen op verzoek worden geboekt. Kijk voor meer informatie op https://www.boijmans.nl/depot/programma
De combinatie van de bedrijvigheid met de unieke bouw, maakt dat een bezoek aan het depot erg overweldigend kan zijn. Het gebouw heeft geen prikkelarme ruimtes. Na een bezoek van Stichting Onbeperkt Genieten hebben we geconstateerd dat een prikkelarm bezoek aan het depot niet mogelijk is. Wellicht kan het dragen van een noise canceling koptelefoon iets helpen, dat is om die reden toegestaan.
Depot Boijmans Van Beuningen heeft zich aangesloten bij deze organisatie en (h)erkend dit initiatief. Op die manier kunnen mensen zichtbaar zijn wanneer zij dat willen. Wij hebben medewerkers opgeleid die hulp kunnen bieden wanneer dat nodig is. Zij zijn herkenbaar aan de sunflower.
Neem dan contact met ons op door een mail te sturen aan educatie@boijmans.nl of te bellen naar 010 4419465. Aarzel ook niet om je vraag te stellen aan een van onze medewerkers bij de entree.