"Het depot heeft voor mij een echte kosmopolitische uitstraling. Ik viel als een blok voor het gebouw. Met deze plek willen we ons echt mengen in de goede restaurants die Rotterdam rijk is. Ik vind het een spannend idee om te koken boven al die indrukwekkende museumstukken."
Jim de Jong, chef-kok Depot Boijmans Van Beuningen.
Jim de Jong wordt chef-kok van restaurant op depotdak
Met Depot Boijmans Van Beuningen krijgt Rotterdam er een culinaire hotspot bij. De bekende Rotterdamse chef Jim de Jong wordt chef-kok van het restaurant op de bovenste verdieping.
De aanstaande opening van Depot Boijmans Van Beuningen op 6 november betekent ook dat er een nieuw restaurant verschijnt op de culinaire landkaart van Rotterdam. Op de bovenste verdieping van het depot, bovenop de schatkamer van de stad, neemt Jim de Jong de leiding over de keuken. Bezoekers aan het depot kunnen overdag in het restaurant terecht voor lunch. In de avond biedt De Jong de gasten een casual fine dining-ervaring. Het museum is trots dat een talent als Jim de Jong zich aan het depot verbindt en dat hij verantwoordelijk is voor de culinaire invulling van het restaurant en de evenementen van het depot. Binnenkort worden de details over het concept en de naam van het restaurant verder onthuld.